Filistin haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Mustafa ile Cameron, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bir araya geldi.

Filistin Başbakanı görüşmede, Gazze'de derhal ateşkes sağlanmadığı ve Gazze'ye tüm sınır kapılarının tamamen açılmadığı takdirde, insani yardım dağıtımının sınırlı olacağını vurguladı.

Mustafa, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere temel hizmetleri yeniden sağlamak ve Filistinlilerin acılarını hafifletmek amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde uluslararası kurumlarla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

İsrail ordusunun ve Batı Şeria'daki yerleşimcilerin tüm saldırılarının durdurulması gerektiğini söyleyen Mustafa, iki devletli çözüme ulaşılması için uluslararası hukuka aykırı yerleşimlerin genişlemesinin durdurulması için uluslararası ve etkili eylem çağrısında bulundu.

Filistin Başbakanı Mustafa, "İşgalden kurtulma ve Filistin devletinin kuruluşunu somutlaştırma hedeflerimize ulaşma yolunda, BM'ye tam üyelik yolundaki çabalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Filistin'in üyelik başvurusu

Filistin, 2011'de de BM'ye tam üyelik başvurusu yapmış ancak bu müracaat, BMGK'de gereken desteği alamamıştı. Filistin, 2012'de "gözlemci statüsü" almıştı.

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, 2 Nisan'da yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e bir mektup göndererek, üyelik başvurularının yeniden ele alınması için talepte bulunmuştu.

Guterres de 3 Nisan'da BMGK'ye mektup yazarak, Filistin'in talebini gündeme alma çağrısı yapmıştı.

BMGK ise 8 Nisan'da Filistin'in talebini, "Yeni Üyelerin Kabulü Komitesi"ne iletmişti.

Avustralya, Litvanya ve Estonya, UCM'nin Netanyahu hakkındaki tutuklama emrine saygı duyuyor Avustralya, Litvanya ve Estonya, UCM'nin Netanyahu hakkındaki tutuklama emrine saygı duyuyor

BMGK'ye üyelikle ilgili dönüş yapması gereken Komite, iki toplantının ardından mutabakata varamadığını duyurmuştu.

Editör: Islamist Agenda