Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan açıklamada, işgalci İsrail'in sivil savunma ekiplerine yakıt ve araçların tamiri için gerekli parçaların ulaştırılmasını engelleme politikası izlediği belirtildi.
Açıklamada, "İnsani hizmetlerin etkisiz hale getirilmesi ve Gazze Şeridi'ndeki tüm kentlerde hizmet dışı kalmasını duyurmaya çok yakın olduğumuz konusunda uyarıyoruz. Bu da Gazze Şeridi'nde yaklaşık 2,4 milyon vatandaşın insani müdahalelerden mahrum kalması anlamına geliyor." ifadesi kullanıldı.
İşgalci İsrail'in sivil savunma ekiplerine ait ekipmanları imha ettiği, Sivil Savunma Teşkilatının maddi kaybının 1,3 milyon dolar olarak tahmin edildiği aktarıldı.
İşgalci İsrail saldırıları ve kısıtlamaları sebebiyle, sivil savunma ekiplerinin görevlerini yürütmesinin önündeki engellerin arttığı ve insani müdahale operasyonlarının zayıfladığı belirtildi.
Açıklamada, 7 Ekim 2023'ten bu yana "İsrail işgal ordusu, 314 sivil savunma görevlisinden 89'unu şehit etti, 304 kişiyi yaraladı, 22'sini alıkoydu. 72 itfaiye, ambulans ve sivil savunma aracından 40'ını kullanılmaz hale getirdi." ifadelerine yer verildi.
İşgalci İsrail'in saldırılarının felaket yansımalarından ve Gazze'deki Filistinlileri insani hizmetlerden mahrum bırakılmasından İsrail ve ABD yönetimi sorumlu tutuldu.
İnsani yardım kuruluşlarına, Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisine ve Dünya Sağlık Örgütüne, Gazze'de sivil savunma ekiplerine yakıt ve ekipman ulaştırılması için İsrail'e baskı yapılması çağrısında bulunuldu.