Adraee, X hesabından, 8 Aralık sonrası işgalle birlikte İsrail askerlerinin Suriye'nin güneyinde konuşlandırıldığı bölgeye gittiğini duyurdu.
İşgalci İsrail ordusunun Suriye'nin güneyindeki işgalinin "potansiyel tehditleri önlemek" amacıyla sürdüğünü öne süren Adraee, "Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir niyetleri" olmadığını savundu.
İşgalci İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz da 8 Aralık sonrası işgali ettikleri Suriye toprağı Hermon Dağı'na (Cebel eş-Şeyh) giderek, işgalin kalıcı olacağı mesajını yinelemişti.
İşgalci İsrail'in Suriye topraklarındaki işgalini derinleştirmesi
İşgalci İsrail ordusu, 1967'den bu yana işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri'nde, buraya bitişik tampon bölgeyi 8 Aralık 2024'te işgal etmişti.
İşgalci İsrail birlikleri, işgali tampon bölgenin de ilerisine taşıyarak başkent Şam'ın 20 kilometre yakınına ulaşmıştı.
İki ülke arasında 1974'te imzalanan Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşması ile Golan Tepeleri'ndeki tampon bölge ve silahtan arındırılmış bölgenin sınırları belirlenmişti.
İşgalci İsrail Başbakanı Netanyahu, Suriye'nin güneyindeki işgalin kalıcı olacağı mesajını vermiş ve Suriye'nin egemenliğine aykırı olarak güney bölgesinin silahsızlandırılması talebinde bulunmuştu.