İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Oslo Anlaşmaları'nın yıldönümünde yaptığı açıklamada, İsrail'in geçmişte yapılan hataları tekrarlamayacağını ve Gazze'deki mevcut duruma yeni bir yaklaşım getireceğini belirtti. 1993 ve 1995 yıllarında imzalanan bu anlaşmalar, İsrail'in Gazze'deki işgalini sonlandırmayı taahhüt ediyordu. Netanyahu, ABD ile farklı görüşlere sahip olmalarına rağmen, bölgenin geleceği konusunda bir uzlaşıya varılması umudunu ifade etti.
Başbakan, Gazze'ye yönelik kara harekatına ABD'den "tam destek" aldıklarını ve bu desteğin uluslararası baskıları engellediğini açıkladı. Ayrıca, Hamas'ın yok edilmesi ve İsrailli rehinelerin geri dönmesi konusunda ABD'den aldıkları desteğe teşekkürlerini iletti. Netanyahu, Gazze'nin Hamas veya Fetih kontrolünde olmayacağını vurguladı.
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABC News'e verdiği demeçte, Gazze'nin geleceği ile ilgili olarak reformdan geçmiş bir Filistin Yönetimi’nin bölgeyi yönetmesini umduklarını belirtti. Kirby, mevcut Filistin Yönetimi'nin Gazze'yi yönetmek için yeterli güvenilirliğe sahip olmadığını ve Filistin halkının isteklerine yanıt vermesi gerektiğini vurguladı.
ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ise Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Batı Şeria'daki durumu ele aldıkları bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Harris, Filistin halkına ve onların güvenlik, onur ve iradesine ABD'nin desteğini dile getirirken, iki devletli çözümü vurguladı. Harris, Gazze'deki çatışmaların sona ermesinin ardından birleşmiş Batı Şeria ve Gazze'ye ABD'nin desteğini yineledi.