Ebu Kasra, yeni yönetimin silahlı grupları tasfiye etme ve bunları birleşik bir ordu çatısı altında entegre etme taahhüdünde bulunduğunu belirtti. Kuzeydoğu Suriye’de kontrolü elinde bulunduran Kürt güçleriyle müzakere ettiklerini ifade eden Bakan, gerekirse “güç” kullanmaya hazır olduklarını vurguladı.

“Şu anda Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile müzakere kapısı açık. Ancak güce başvurmamız gerekirse buna hazırız” diyen Ebu Kasra, “Suriye Demokratik Güçleri dosyası liderlik tarafından inceleniyor. Eğer müdahale etmemiz istenirse, hazırız” diye ekledi.

Bakan ayrıca, Suriye’nin her bölgesinden 70’ten fazla grupla görüştüklerini ve bu grupların tamamının Savunma Bakanlığı’na entegre olmaya hazır olduğunu ifade etti. Ancak bu entegrasyonun gruplar halinde değil, her liderin uygun görevlere atanması yoluyla olacağını vurguladı.

Herkes İçin Bir Ülke

Öte yandan, Suriye Dışişleri Bakanı Esad el-Şeybani, yeni yönetimin ülkede “herkesin eşitlik ve adalet hissettiği” bir ülke inşa etmeye çalıştığını söyledi.

Şeybani, dün akşam X platformunda yaptığı paylaşımda, “Suriye’deki Kürtler, Suriye halkının çeşitliliğine güzellik ve parlaklık katıyor” ifadelerini kullandı.

Şeybani, “Kürt toplumu, Esad rejimi tarafından haksızlığa uğradı. Hep birlikte herkesin eşitlik ve adalet hissedeceği bir ülke inşa etmek için çalışacağız” diye ekledi.

İsrail, Batı Şeria'da Anadolu Ajansı muhabirlerinin üzerine iş makinelerini sürdü İsrail, Batı Şeria'da Anadolu Ajansı muhabirlerinin üzerine iş makinelerini sürdü

Beşar Esad’ın (2000-2024) devrilmesi, Suriye’de Baas Partisi’nin 61 yıllık iktidarına ve Esad ailesinin 53 yıllık yönetimine son verdi. 9 Aralık 2024’ten bu yana, yeni Suriye yönetiminin lideri Ahmed Şer’a’nın talimatıyla Muhammed el-Beşir başkanlığındaki hükümet, geçiş sürecini yönetiyor.

Defence Türkiye